Gyakran ismételt kérdések

Milyen gyakran van GameNight?

A GameNightot jellemzően havi rendszerességgel rendezzük meg, de pontosabb talán azt mondani, hogy havi egyet tartunk. Igyekszünk minden hónapban kitalálni valami fő témát, ami általában egy játék megjelenése, és ehhez igazítjuk, mikor legyen az aktuális havi rendezvény. Persze előfordul, hogy havonta többet is szervezünk.

Mennyi a belépő?

A GameNightra való belépés, a versenyekre nevezés minden alkalommal ingyenes, és ezen nem tervezünk változtatni. Szeretnénk, hogy minél többen jól érezhessék magukat, és nem akarjuk, hogy ennek anyagi korlátai legyenek.

Kell regisztrálni?

A részvétel nem regisztrációhoz kötött, de ha az aktuális esemény Facebook oldalán visszaigazolod, hogy jössz, azzal segítesz nekünk felmérni, hogy nagyjából hány főre számíthatunk. Persze ez sem kötelező, csak gyere, érezd jól magad, hozz még egy embert, vagy akár kettőt.

Van korhatár?

A rendezvényre bárki, kortól függetlenül beléphet, azonban alkoholt csak 18 éven felüliek fogyaszthatnak, illetve a törvény szerint a legtöbb, GameNightnak otthont adó helyszínen csak 18 éven felüliek maradhatnak 22:00 után.

Üdítőt, ennivalót szabad vinni?

Mivel a GameNightot mindig egy vendéglátóipari egységben szervezzük meg, megkérünk mindenkit, hogy csak a helyen vásárolt italokat, ennivalókat fogyassza. A ki­ és bejárás szabad, így ha valaki megéhezik a rendezvény közben, de a helyszínen nem talál olyat, amire vágyik, nyugodtan kiugorhat, visszavárjuk.

Milyen játékokat lehet kipróbálni?

Igyekszünk mindig minél színesebb programmal szolgálni. Szinte mindig van egy népszerű PC­s játék (Counter­Strike: Global Offensive, League of Legends, vagy ezekhez hasonló), egy sportjáték (általában FIFA), egy versenyjáték (jellemzően a Forza Motorsport sorozat egyik része), egy verekedős játék (többnyire Mortal Kombat vagy Street Fighter), egy akciójáték (Call of Duty vagy Halo), illetve a partijátékok királya, a Guitar Hero Live. Ezek mellett mindig készülünk egy Retro szekcióval, ahol a látogatók a’80, ­’90­es és 2000­es évek legnagyobb klasszikusaival játszhatnak régi konzolokon.

Néha bedobunk egy­egy meglepetést is, illetve ha valamelyik játék megjelenési buliját tartjuk, természetesen azt is elhozzuk. A program ettől eltérhet, amikor meghirdetünk egy eseményt, mindig megírjuk, pontosan mit tervezünk arra az alkalomra.

Szoktam játszani az XY játékkal, de nem tartom magam profinak. Ettől még indulhatok a versenyen?

Hogyne, sőt. A GameNighton megrendezett versenyeken nem Magyarország legjobb játékosait keressük, csak egy kis izgalmat viszünk a játékba, okot adunk arra, hogy ne csak az élményért üljön le valaki játszani. Akár amatőr vagy, akár profi, szívesen látunk.

Kell valamit vinnem, hogy részt vehessek a versenyeken? 

Mind a PC­s, mind a konzolos versenyek esetében minden adott, és mivel szűkös az időnk, a perifériák cserélgetése, .cfg fájlok használata nem megengedett.

Hol tudok a versenyekre jelentkezni?

A versenyekre mindig a GameStar standjánál lehet nevezni, előzetes regisztráció (amennyiben ezt külön nem jelezzük) nincs.

Hányan nevezhetnek egy versenyre?

Az egyenes kieséses versenyeknél többnyire 16 főben maximalizáljuk a nevezést, az időmérő vagy pontgyűjtő jellegűeknél viszont annyian játszhatnak, amennyi az időnkbe belefér.

Egy ember bármilyen versenyre nevezhet?

Annak érdekében, hogy elkerüljük azt, hogy valakinek egyszerre két helyen kellene lennie, az egyenes kieséses versenyek közül mindenki csak egyre nevezhet. Ha esetleg abban kiesett, de más versenynél van még szabad hely, és nem zártuk le a nevezést, próbára teheti magát másban is. Az időmérő és pontgyűjtő versenyek esetében általában nincs ilyen korlátozás, ezekre azok is nevezhetnek, akik egyenes kiesésesben indulnak.

Lehet fotózni, videózni?

Bármilyen kép­ és hangrögzítés megengedett, sőt, ha fotóztál vagy videóztál, az elkészült anyagokat (YouTube linket, galériát) küldd el nekünk az alább felsorolt módok valamelyikét használva, hogy megnézhessük. Még az is lehet, hogy közzétesszük. Akár streamelhet is, aki szeretne (volt erre példa).

Kérdésem, észrevételem van! Hol érhetlek el titeket?

Bármilyen kérdéssel bátran keress minket e­mailben  vagy Facebook üzenetben.

A rendezvényen fénykép és videófelvétel készülhet. A látogatók a belépéssel elfogadják, hogy a rendezvényen készült képanyagokat a Project029 Kft. felületein (többek között, de nem kizárólag a GameStar, a GameNight oldalain, közösségi média felületein) közzétegye, azokat akár promóciós céllal (pl. következő rendezvény promotálása) felhasználja.